Az Uranista

LMBT+ szemmel életről, politikáról és kultúráról.

Homoszexualitás és pedofília: egy buta és kártékony tévhit

2017. október 06. 10:40 - uranista

A "melegházasságot" ellenzők előszeretettel puffogtatják az álláspontjukat, miszerint a melegek pedofilok és "meg kell tőlük védeni a gyerekeket". Ez azonban szemenszedett hazugság, a homoszexualitás és a pedofília két tökéletesen más dolog.

Sokan, akik most vitatkozni akarnak velem, szeretik Kurt Freund kutatását idézni a témában, miszerint a homoszexuálisok között sokkal több pedofil található, mint a heteroszexuálisok között, azonban én ezt is vitatnám. A pedofília soha nem a szexualitásról, vagy a szerelemről szól, hanem az uralkodási vágyról, valaki megalázásáról; a homoszexualitás ellenben két egynemű, felnőtt ember szerelméről, közös életéről és kölcsönös beleegyezésen alapuló szexualitásáról szokott szólni, ennek függvényében a melegek ki is szokták maguknak kérni, hogy peodfilokkal mossák össze őket. Mellesleg, ha erre a kutatásra hivatkozunk, rögtön hozzátehetjük azt is, hogy ha a melegek nem házasodhatnak és vállalhatnak gyereket "mert úgyis pedofilok", akkor ugyanezt az érvelést használva az összes katolikus egyházi személyt is azonnal tiltsák el a gyerekekkel való foglalkozástól, ugyanis ha valahol igazán magas a pedofil bűncselekmények száma, az a katolikus egyház berkein belül található. (Érdekes, ezzel valamiért soha nem hozakodnak elő a konzervatívok.)

Ha tudományosan állunk a dologhoz, akkor is azt látjuk, hogy a pszichológia jelenlegi állása szerint a kettő két külön dolog: a pedofília betegségnek, egész pontosan parafíliának minősül, míg a homoszexualitást a szexuális orientáció egy fajtájának tekintik. A pedofilok túlnyomó többsége nem érez szexuális vonzalmat felnőttek felé, hanem szinte kizárólag olyan fiúk, vagy lányok érdeklik, akik még nem érték el a felnőttkort. Tévedés tehát azt állítani, hogy az orientációnak itt sok köze lenne a dologhoz: azon pedofilok többsége, akik fiatal fiúkat rontottak meg, magukat heteroszexuálisnak határozták meg. Így kijelenthetjük, hogy a megrontott gyermek nemének kevés köze van a dologhoz: a pedofilokat a gyermek maga izgatja fel, nem az, hogy fiú, vagy lány. Erre Freund kutatása nem tér ki, ugyanis ő a fiúkat molesztáló pedofilokat automatikusan melegnek tekintette, függetlenül attól, hogy azok miként határozták meg magukat, és ezt az arányt vetette össze a melegek számával. Egy ilyen statisztikai csúsztatás pedig nyílván azt mutatja ki, hogy arányaikat tekintve sokkal több homoszexuális pedofil van, mint heteroszexuális. (forrás: http://www.huffingtonpost.com/joe-kort-phd/homosexuality-and-pedophi_b_1932622.html)

Végezetül pedig térjünk ki arra a buta összeesküvés-elméletre, amit itthon is sokat hallok, hogy az ún. "meleglobbi" és annak "irányítói" végső célja a pedofília legalizálása lenne. Ezt a magam részéről hatalmas butaságnak tartom, hiszen egy LMBT+ szervezetről sem tudok, amely pl. a beleegyezési korhatár csökkentéséért, vagy eltörléséért küzdene. Ha pedig lenne ilyen, azt a legtöbb meleg szidná a leghangosabban.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uranista.blog.hu/api/trackback/id/tr4812882068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.