Az Uranista

LMBT+ szemmel életről, politikáról és kultúráról.

Az nCore tiltja a melegpornót?

2017. szeptember 04. 22:18 - Nándor Imre Cseh

A minap a magyar internet "kedvenc" oldalát, a gyakorikerdesek.hu-t böngésztem unalmamban, amikor szembejött velem egy jogos és aktuális kérdés: miért nem található melegpornó a magyar net legnépszerűbb torrentoldalán, az nCore-on? Amikor elolvastam az egyik választ, amely szerint az nCore szabályzata konkrétan tiltja a homoszexuális pornográf tartalmak feltöltését az oldalra, úgy éreztem, ennek most már muszáj egy kicsit utánajárnom.

Elkértem az egyik ismerősöm hozzáférését az oldalhoz (amely meghívásos alapon működik) és belevetettem magam a szabályzatukba. És mit ad Isten, a következőre bukkantam:

ncore.png

Egyrészről, iszonyatosan sértőnek és diszkriminálónak érzem ezt a "szabályát" az nCorenak. Sértőnek, mert a melegeket egy kalap alá veszi a zoofilokkal és a pedofilokkal. Diszkriminálónak, mert az nCore több, mint 700 ezer felhasználója között biztos, hogy szép számmal akadnak melegek. És, amit a legundorítóbbnak tartok az egészben, hogy ez egyes egyedül a homoszexuális férfiakra és transznemű emberekre vonatkozik; leszbikus filmekből több terrabájtnyit tölthetnék le az oldalról, azok nincsenek kitiltva. 

Ezek után joggal felmerül a kérdés: miért is van ez így? Az adminisztrátorok, amikor úgy döntöttek, hogy minden LMBT+ (kivéve leszbikus) tartalmat kitiltanak az oldalról, akkor az a saját homofóbiájuk miatt történt, vagy esetleg a rosszindulatú kommentelőket akarták így megfékezni? Mert ha az előbbi, úgy félmunkát végeztek, hisz ahogy néztem, számtalan LMBT+ témájú, nem pornófilm található az oldalon; ha az utóbbi, akkor esetleg nem lett volna egy jobb, és humánusabb alternatíva, ha az őrjöngő, homofób csürhét tiltják ki az oldalról az LMBT+ tartalmak helyett? Mindenesetre, érdekelne az üzemeltetők válasza, hogy mivel indokolják azt a tiltást.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uranista.blog.hu/api/trackback/id/tr9412804096