Az Uranista

LMBT+ szemmel életről, politikáról és kultúráról.

Egy LMBT+ katonai alakulat, ami az Iszlám Állam ellen harcol

2017. július 25. 16:01 - Nándor Imre Cseh

A minap szembejött velem egy hír az interneten, ami felett nem tudtam elsiklani: Rakkában, az Iszlám Állam ellen harcol egy LMBT+ katonai szervezet, a TQILA. (A név a The Queer Insurrection and Liberation Army rövidítése, ami nagyjából annyit tesz, mint A Queer Felkelési és Felszabadítási Mozgalom.) A képeken, amelyeket közzétettek látható, hogy ők egy anarchista szervezet queer ágazata, amelynek célja, hogy bosszút álljon az Iszlám Állam által lemészárolt szexuális kisebbségekért. Noha sok szakértő kételkedik abban, hogy ez a csoport valóban létezik és nem csak egy PR-fogás, mégis reményt adhat sok, az IÁ rémuralma alatt élő szexuális kisebbségnek, hogy van LMBT+ részről is ellenállás a rendszer ellen. (forrás: queer.de)

Nem szeretnék most részletesen belemenni abba, hogy az LMBT+ ellenállás, az anarchizmus és a kapitalizmus ellenzése, amelyről ezek a képek beszélnek mennyire vannak szorosan összefonódva – ez megérne egy külön bejegyzést. Erről csak annyit mondanék, hogy az általam ismert LMBT+ aktivisták zöme nem anarchista, nem ellenzi a kapitalizmust és nem ért egyet az erőszakkal. Mindazonáltal annak azért örülök, hogy ez a kép a neten kering, ugyanis alkalmas arra, hogy eloszlassa a "gyenge, védtelen melegek" sztereotípiát, ami sajnos sok ember fejében él még mindig. És igen, tanulják meg az Iszlám Állam hohérai, hogy a szexuális kisebbségek is tudnak küzdeni, és visszalőnek, ha meg kell védeniük magukat!

tquila-bdt.jpg

"Ezek a köcsögök fasisztákat ölnek"

dff_v21vyaa-z3t_jpg-large.jpeg

A TQILA és az IRPGF közös kiáltványa

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uranista.blog.hu/api/trackback/id/tr4412689925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.