Az Uranista

LMBT+ szemmel életről, politikáról és kultúráról.

A Családok XI. Világkongresszusának a margójára...

2017. május 28. 22:41 - Nándor Imre Cseh

Nemrégiben tartották a Családok XI. Világkongresszusa elnevezésű rendezvényt, amely arról vált híressé, hogy rengeteg ultrakonzervatív, szexuális kisebbségeket támadó, abortuszellenes, sőt, sok esetben nőgyűlölő előadókat hívtak meg rá. A 444. hu csinált is egy összeállítást ezekről egy korábbi cikkében, ezt ide kattintva lehet megtekinteni.

Ami azonban érdekes ebben az eseményben, az az, hogy személyesen Orbán Viktor miniszterelnök úr nyitotta meg és szólalt fel az elején. Beszédében fűt-fát-biogazdaságot ígért mindazoknak, akik teleszülik az országot, ugyanis fogy a magyar. Rendben van, ám legyen, ezt a hülyeséget most nem szedem ízekre, megteszik helyettem mások is (bár hozztenném, hogy továbbra is ízléstelenségnek és bunkóságnak tartom, hogy a kormány kommunikációja szép lassan tényleg csak szülő-gépként hivatkozik a nőkre...). Ellenben súlyos tényező, hogy a kormányfő ezt az ultrakonzervatívtól elég jobbra elhelyezkedő ideológiával bíró kupaktanácsot személyesen nyitja meg, és teljes mellszélességgel áll ki mellette. Ennek egyértelmű politikai üzenete van: ez a mérvadó ideológia ma. A szexuális kisebbségek az ellenségeink, az abortuszt maga a Sátán találta ki, a nőknek pedig csak ne legyen önrendelkezési joguk, hogy jönnek ők ahhoz, hogy nem potyogtatnak ki záros határidőn belül egy szakajtóra való ivadékot? (Itt szeretném megjegyezni, hogy EZ a kormánypárt érvel a muszlim származású menekültek ellen, mondván, ők semmibe veszik a nők jogait – kérdezzék már meg erről a témáról ugyanennek a konferenciának a beszélőit, mert megdöbbentő párhuzamok vannak az ő gondolataik, és aközött, amit a kormány gondol a muszlimokról!)

De nézzük tovább, mit ígértek még! 2018 a családok éve lesz, hurrá! Rögtön itt felmerül az aggály bennem: csak a Fidesz által előírt családmodell szerinti családok éve, vagy azért azok is örülhetnek ennek a hírnek, akik valamilyen szexuális kisebbség tagjai, netán elváltak, megözvegyültek, gyermektelenek stb.? Vagy ők nem igazi család, és róluk nem szól 2018? Továbbá, némi aggályra és szkepticizmusra ad okot, hogy Orbán ezt egy ilyen eseményen jelentette be. Kezdek félni attól, hogy a családpolitikája a Fidesznek ugyanazt a mintát fogja követni, mint amely a legtöbb ilyen "családvédő" gittegylet beteges fantáziájában él: abortuszellenesség, a szexuális kisebbségek olthatatlan gyűlölete, némi rasszizmus és mindez természetesen keresztyényi cukormázzal leöntve. Mindenki egyéb pedig a Nép Ellensége, hiszen nem "szülik tele a világot", mint ahogy azt RezsiSzilárd bagolylesés közben megálmodta

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uranista.blog.hu/api/trackback/id/tr3112541799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.