Az Uranista

LMBT+ szemmel életről, politikáról és kultúráról.

Nyílt levél Soltész Miklóshoz

2017. május 09. 16:50 - Nándor Imre Cseh

Kedves Soltész Miklós!

Az imént olvastam a remek nyilatkozatát LMBT+ témában. "LMBTQ... folytathatnánk: XYZ. Ki tudja, milyen rövidítések és szavak mögött mi van? Az nem is érdekes. Agyament őrültség." Egyrészről rendkívül bátornak gondolom ezt a kijelentést. Nem is bátornak, vakmerőnek. Félmillió magyar emberre azt mondani, hogy "nem érdekesek" elég nagy luxus egy kimutathatatlan politikai népszerűséggel és támogatottsággal rendelkező törpepárttól. Ha nem lenne maguknak politikai hátszélként a Fidesz, azt mondanám, hogy ez egyenértékű egy politikai öngyilkossággal. 

De nem is ez a lényeges. Maga szerint mások élete és identitása nem érdekes és nem téma. Ezt elfogadjuk, megszoktuk már, hogy kis hazánkban Jézus nemeslelkű követői ilyen és ehhez hasonló állásponttal rendelkeznek. Azonban kössünk kompromisszumot: ha mi nem érdekeljük magukat, maguk se érdekelnek minket. Ha önöket nem érdekli az LMBT+ világ (amihez joguk van) és a benne élők és azok "életvitele", számunkra se kötelező a maguk "életvitelét" tisztelni, vagy akár figyelembe venni. Gondolok itt a maguk vallásosságára és az ebből fakadó hiperérzékenységükre. Lehet maguknak a vallási jelképek, például egy kereszt vallási tárgy; a maguk joga. Azonban nekem is jogom van, hogy csak két fadeszkát lássak, amelyre felszögeltek egy szerencsétlen zsidó pasast kétezer éve.

És jogom van ahhoz, hogy ha úgy tartja kedvem, engem se érdekeljen a maguk hőbörgése és felháborodása, ha gúnyt űzök a maguk jelképeiből. Ugyanis rendkívül álszentnek tartom, hogy maguk szidhatnak, ignorálhatnak, emberi mivoltunkban megalázhatnak minket, ellenben ha mi csak egyetlenegyszer teszünk egy kereszténységet bíráló kijelentést, azonnal össztüzet zúdítanak ránk, mondván, keresztényellenesek vagyunk. Innentől kezdve javaslom minden LMBT+ embernek, hogy tegyük mi is azt, amit Soltész úr velünk kapcsolatban mondott: ne érdekeljen minket. Ne érdekeljen az ő vallásuk, szarjunk rá magasról.

De lenne egy konstruktív javaslatom, amely a KDNP-t leszámítva majdnem minden keresztény ember számára elfogadható: a vallásos emberek legyenek úgy vallásosak, ahogy akarnak, és higgyenek abban, amiben akarnak; nem gond, senkit sem zavar. Cserébe, mi hadd szeressük azt, akit akarunk. Avagy, ahogy a régi vicc is tartja: ellenezni a szexuális kisebbségek jogait a saját vallásunkra hivatkozva olyan, mint ellenezni az emberek jogait, hogy csokoládét egyenek, mert mi diétázunk.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uranista.blog.hu/api/trackback/id/tr4012493527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.