Az Uranista

LMBT+ szemmel életről, politikáról és kultúráról.

Az elmúlt napok tüntetései

2017. április 13. 13:50 - Nándor Imre Cseh

és milyen felelősségünk van nekünk, szexuális kisebbségeknek ebben az egészben

Sokat gondolkodtam, hogy megírjam-e ezt a cikket, mert ez nem LMBT+ téma. Érint minket, de explicite nem az; mégis úgy gondolom, mint felelős állampolgár kötelességem írni erről.

Elkezdődött valami. Az elmúlt másfél hét alatt több, nagy létszámú tüntetés szerveződött az ország több pontján. Természetesen a legnagyobbak Budapesten voltak, de több más nagyvárosban is tüntettek az emberek a kormány ellen. A casus belli természetesen a CEU-t ellehetetlenítő törvény és a civil szervezetek vegzálása. Aki lemaradt volna mindenről: hoztak egy törvényt, ami miatt a Soros György által alapított Közép-Európai Egyetem nem tudja folytatni a működését – mindezt azért, mert épp Soros György az új ellenségképe a kormánynak, ugyanúgy, ahogy anno Gyurcsány volt. Mindezek mellett született egy olyan törvény, amely előírja a civil szervezeteknek, hogy ha 7,2 millió forintnál több támogatást kapnak külföldről, ki kell tenniük magukra a billogot, hogy “Külföldről támogatott civil szervezet” – ami egyet jelent a presztizsveszteséggel, kvázi ügynököknek kell magukat beállítani.

6zqfrgb1wico11sgas.jpeg

(forrás: 444.hu)


Először is tegyük helyre mi a gond ezekkel: A CEU Magyarország, sőt Közép-Európa legjobb, legnagyobb hírnevű egyeteme. Világszerte mindenhonnan jönnek diákok, hogy a CEU-n tanuljanak, vagy kutassanak. Egy ilyen egyetem bezárása szellemi kútmérgezés: aki ezt elköveti nem normális. A CEU számtalan remek szakembert adott Magyarországnak és a világnak, és a hiánya pótolhatatlan hiány lesz a magyar szellemi életben. Mellesleg: maga Rákosi elvtárs se merészkedett soha odáig, hogy egyetemet zárasson be. Az egyetemi autonómia olyannyira szent, hogy még a sötét középkorban is elismerték (ugyan voltak próbálkozások, hogy felszámolják ezt az autonómiát, de végül mindig az egyetem nyert). Aki egyetemet zár be, totalitárius rendszert épít, ugyanis az emberi tudástól fél; attól retteg, hogy a nép olyan tudásra tesz szert, amely segítségével átlát a propagandán, a megtévesztésen és neadjIsten, kérdéseket mer majd feltenni.
A civil szervezetkről már írtam korábban is, de csak meleg szemszögből. Az igazi probléma ott van, hogy ők fekete bárányok; ha kiteszik magukra, hogy külföldről támogatják őket, gyakorlatilag céltáblát festenek a homlokukra. A kormány így is állandóan külföldről fizetett ügynököket vizionál minden mögé, ezek után pedig kifogyhatatlan municióval fognak rendelkezni, hogy a sárba tiporják a civil szervezeteket. Mit is csinálnak pontosan ezek a civil szervezetek? Védik a környezetet, jogsegélyt nyújtanak, emberi jogokért küzdenek, egészségügyi ellátásban segédkeznek, küzdenek a családon belüli erőszak ellen, a nők jogaiért, vagy épp árva (vagy a családjukból kiragadott) gyerekeknek segítenek nevelőszülőket találni. Ezek lennének olyan borzalmas dolgok, amelyektől meg kell védeni az országot? Milyen ország lenne az, ahol tönkremegy a környezet, mindent elborít a korrupció, a nőket és gyerekeket rutinszerűen elverik, aki beteg meghal, az árva gyerekek meg mehetnének kukázni? Ilyen országot akarunk? 

De ne áltassuk magunkat. Ez most már nem csak erről szól. Fontos a CEU, fontosak a civilek; de ez a harag, ami ebben a több tízezer emberben gyűlik, nem (csak) erről szól. Ez az elmúlt hét évről szól: arról, hogy tönkremegy az országunk, miközben Felcsút épül; arról, hogy többen halnak meg kórházi fertőzésekben, mint közúti balesetekben, mert a kórházakban kézfertőtlenítőre se futja; arról, hogy a gyerekek azt tanulják erkölcstanból, hogy minden buzi pokolra jut; arról, hogy a fiatalabb ismerőseim már nem is próbálnak egyetemre menni, mert tudják, hogy úgyse sikerül; arról, hogy senki nem beszél nyelveket, mert ami külföldi az rossz és nem tanítjuk kompetensen, mert a végén valaki arra vetemedik, hogy felcsapjon egy New York Times-t; arról, hogy több ezer milliárd forintnak veszett nyoma évek alatt (gondolok a magánnyugdíjakra); arról, hogy Londonban lassan több a magyar, mint Budapesten… és a lista végtelen. Ez most egy, mindent átfogó dologról szól: elég volt. Eddig és ne tovább.

6zqg5runlwwuynews.jpeg

(forrás: 444.hu)

És akkor beszéljünk a mi felelősségünkről. A miénkről, az LMBT+ közeg felelősségéről. Örömmel láttam, hogy több szervezet is képviselte magát, és ezt így kell folytatni. Mennünk kell nekünk is, LMBT+ embereknek ezekre a tüntetésekre, mert ez rólunk is ugyanúgy szól. Vegyük például a TASZ-t: ők mindig ott voltak, ha jogsegélyre volt szüksége a szexuális kisebbségeknek: most a mi dolgunk segíteni rajtuk, hiszen ők vannak veszélyben. És őszintén, nekünk is vannak civil szervezeteink: őket is ki tudja nyírni a kormány egy tollvonással, ha rájuk fogja, hogy külföldről pénzeli őket a “Nemzetközi Buzilobbi”. Úgyhogy, itt az ideje, hogy a hazai LMBT+ világ végre kiszakadjon az Alterego - Why not? - CoxX tengelyből, az utcára vonuljon, képviseltesse magát és aktívan csapjon oda a jogaiért! Többé nem csiki-csuki aláírásgyűjtések és jópofa flashmobok kellenek, hanem nyers számok: több százezren vagyunk, álljunk oda a többiek mellé! Ők a szövetségeseink, és eddig mindig számíthattunk rájuk: most rajtunk a sor.

stonewall1-2.jpg

(forrás: msnbc.com)

A Stonewall-forradalmat sem beszari buzik csinálták, hanem olyan felelős polgárok, akik hittek abban, hogy egyenlő jogok illetik meg őket is: kövessük a példájukat! Ugyanis ha nem követjük, mi is sorra kerülünk: a kormány bebizonyította a CEU ellehetetlenítésével, hogy bármilyen agymenést egy hét alatt valósággá tud tenni: Orbán kitalál, szolgák elfogadják, Bajszos Szar (Áder) aláírja és kész is. Itt megjegyzem: ha nem tévedek a CEU-t Putyin miatt zárják be. Pontosabban, több embertől hallottam már, hogy Viktorunknak Putyin cárevics adta ki az ukázt, hogy a CEU-t be kell zárni. És Putyin cárevics országa a szexuális kisebbségeknek maga a pokol, úgyhogy bármikor kiadhatja azt az ukázt is, hogy minket (is) vegzálni kell, és Viktorunk két hét alatt megcsinálja. Ezt talán nem kellene megvárni. Úgyhogy, vonuljunk ki mi is a tüntető tömeggel, és merjük bátran vállalni, hogy mások vagyunk: hozzunk szivárványszínű zászlókat, fogjuk meg a párunk kezét, tudja meg a világ: az LMBT+ közösség nem gyáva.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uranista.blog.hu/api/trackback/id/tr2712424093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.