Az Uranista

LMBT+ szemmel életről, politikáról és kultúráról.

A vihar előszele

2017. március 24. 13:26 - Nándor Imre Cseh

avagy hogyan lesz a melegekből a társadalom ellensége kis hazánkban?

Nem hiába kongatom már egy ideje a vészharangot, hogy az LMBT+ emberek is sorra kerülnek majd, mint a nemzet ellenségei, hisz a Fidesz egész kommunikációja azon alapszik, hogy időről időre új ellenségképet keresnek, akik ellen megvédhetik az országot. Most már egyre inkább benne van a levegőben, hogy mi következünk: támadják az Eötvös Loránd Tudományegyetemet, mert az gender-szakot mer indítani, ami "szembenáll mindennel, amit a kormány az emberről vall". Eközben a Corvinuson család-szakot indítanak, majd pedig 6 milliárdot költenek a "családbarát" értékrend terjesztésére... (értsd: csak az a család, aki fehér, heteroszexuális, keresztény, polgári és lehetőleg fideszes / kdnp-s emberekből áll) A következő stáció alighanem az lesz, hogy Soros György és gonosz szervezetei a magyar családok ellen szervezkednek, és meg kell védeni őket, ennek jegyében pedig mindenki, aki a fent említett kategóriába nem fér bele az ellenség, de főleg a buzik, mert meggyalázzák a család szentségét. 

Mindezekből én annyit látok, hogy beraktak minket a talonba és szükség esetén egy-két hét alatt a magyar társadalom zömét dühödten mocskosbuzizó homofóbbá tudják zülleszteni. Ne legyenek illuzióink: ameddig nem indult el a kormány hadjárata a bevándorlók ellen, én sem hittem, hogy képesek pusztán propagandával iszonyatos indulatokat kiváltani az emberekből. Sajnos naiv voltam, hiszen ha csak a személyes tapasztalataimból indulok ki: olyan ismerőseim, akiket eddig mindig kedvesnek és jóindulatúnak tartottam, néhány hét alatt váltak egy olyan migránsozó, sorosozó, büdösarabozó csürhe részévé, akik süketek az észérveken alapuló párbeszédre és vitára, és ellenséget látnak mindenkiben, akik nem azon a véleményen van, mint ők. 

no_hate_logo.jpg

(Forrás: varfok.hu)

Így azt hiszem, jogos a félelmem. Ha a kormánynak új ellenségkép kell, mert nem jön elég migráns, akikkel riogathatják a népet, nem lesz elég a Brüsszel elleni szabadságharc és megsemmisítik a civil szervezetek zömét, bármikor sorra kerülhetünk. Talán már korábban, legalábbis erre kell gondolnom, ha a kommunikációjukat hallgatom a témában. És joggal teszem fel a kérdést: minket ki véd meg? A menekülteket sok civil szervezet igyekezett segíteni – őket most darálja be szépen lassan a Nemzeti Együttműködés Rendszere. De bennünket megvéd bárki is? Van képviseletünk a kormányban? Van bármilyen módszerünk, amivel a jogainkat meg tudjuk védeni? Nincs. Az a szomorú valóság, hogy nem vagyunk erre felkészülve. Az a maroknyi szervezet, amely az LMBT+ emberek jogaiért küzd, kevés lesz, hogy megállítsa azt, ami következik. És senki ne ringassa magát abba a hitbe, hogy nem jön semmi, mert jönni fog. Nem is feltétlenül törvényi alapú diszkriminációra gondolok (bár azon se lepődnék meg...), hanem szimpla uszításra: kiírják a plakátjaikra, hogy mindenki, aki a hagyományostól eltérő nemi identitással és orientációval rendelkezik, a magyar családok ellensége; megszólaltatnak "szakértőket" a témában, akik szerint ez veszélyes a magyar társadalomra és folyamatosan harsogja a kézivezérlésű pártmédia, hogy mi vagyunk a nép ellensége. Majd apránként megszaporodnak a támadások ellenünk. Megvernek egy párt, mert egymás kezét fogták az utcán, bedobják egy meleg szórakozóhely ablakát, fenyegető kommenteket kapunk mindenhonnan, régi barátok fordulnak hirtelen ellenünk stb. És szép lassan elterjed köztünk a félelem. Ez pedig az, amit nem szeretnék. Nem szeretnék egy olyan országban élni, ahol félnem kell; nem szeretnék azon morfondírozni lépten-nyomon, hogy melyik sarokba kell bebújnom, ha adni akarok a páromnak egy puszit; nem szeretném, ha egy orvos undorodva fordulna el tőlem, mert meleg vagyok; nem szeretném, ha másodrendű állampolgárként hivatkozna rám a politika. És a felsorolásom még mehetne tovább is...

Mindenesetre, rossz helyzetben vagyunk. Teljesen ki vagyunk szolgáltatva a hatalomnak és az azt csinál velünk, amit csak akar. Minden tiszteletem azoké a szervezeteké, akik ilyen helyzetben is próbálnak a jogainkért küzdeni, de őszintén félek, hogy ez kevés lesz. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uranista.blog.hu/api/trackback/id/tr2912367479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.