Az Uranista

LMBT+ szemmel életről, politikáról és kultúráról.

Rezsiszilárd civil szervezeteiről

2017. január 13. 12:13 - Nándor Imre Cseh

És arról, hogy ez miként érint minket...

Németh "Rezsi" Szilárd a Fidesz rezsibiztosa nemrég belengette, hogy ideje azokat a mindenféle civil szervezeteket eltakarítani, akik nem hajlandóak úgy bólogatni, ahogy azt a kormány akarja. Egyrészről megvan a véleményem erről az emberről, de erről csak annyit mondanék, hogy egy igazi vérbeli bunkónak tartom, másrészről sikítva röhögök, ahogy egy sajtótájékoztatón megpróbálja Jürgen Habermast idézni (megjegyzem, megeszem az asztalomat, ha ő valaha akár egyetlen betűt is olvasott Habermastól és képes volt azt értelmezni).

(Forrás: rosszkifogas.tumblr.com)

Amit viszont a téma kapcsán ki szeretnék emelni: a civil szervezetek elleni támadás az LMBT+ embereket is érinti. Több olyan szervezetet nevezett meg név szerint a Rezsibiztos úr, akik a szexuális kisebbségeknek jogsegélyt nyújtottak a korábbiakban, akár munkahelyi diszkrimináció, akár fizikai abúzus, akár másfajta visszaélések és hátrányos megkülönböztetések esetén. Ha ezek a szervezetek többé nem működhetnek zavartalanul Magyarországon, az minket is ugyanúgy érint, hiszen sok esetben a rendőrség és más szervezetek elutasítóan lépnek fel velünk szemben. Példának okáért ma Magyarországon, ha valaki egy homofób támadás áldozata lesz és elmegy a rendőrségre feljelentést tenni, az a jegyzőkönyvet felvevő rendőrön múlik, hogy ezt gyűlöletbűncselekményként, testi sértésként, vagy garázdaságként kezeli. És sajnos az elmúlt évek példái azt mutatják, hogy a rendőrség az ilyen esetek többségét nem hajlandó komolyan venni és gyűlöletbűncselekménynek titulálni, vagy, ami még rosszabb, ők is homofób jelzőkkel illetik a sértettet és kerékkötőivé válnak a további eljárásnak.

A másik problematikus dolog azzal kapcsolatban, amit ez a bunkó mondott, az az, hogy léteznek meleg civil szervezetek is. Azok is el lesznek takarítva, mert az egy igaz magyar nem lehet buzi, vagy őket szépen meghagyják és tudomást se vesznek róluk? Mi lesz az anonim HIV szűrőközpontokat üzemeltető civil szervezetekkel? Ők is mehetnek a darálóba, mert "úgyis csak a buzik lehetnek AIDSesek"? Vagy marad a szokásos, "köszönjük, hogy nem provokáltok" és eleve, örüljetek, hogy megtűrünk titeket-mentalitás? Akármelyik is lesz, ha a kormány elkezdi a civil szervezetek felszámolását, annak mi is megisszuk a levét. De természetesen nem csak mi: mindenki, aki nem hajlandó birkaként bégetni a Békemeneten megfogja szenvedni ezt.

Zárásként pedig szeretnék emlékeztetni mindenkit egy dologra: eddig a menekültek játszották az ellenség szerepét, aki elől a kormány megvéd minket. Most a civil szervezetek azok, amelyek Magyarországot akarják támadni, legalábbis a Fidesz szerint. Holnap majd más kerül sorra: lehet a romák, lehet a zsidók, de lehetséges, hogy mi, szexuális kisebbségek. Egy szót kell csak lecserélni hozzá, és lehet hamarosan Rezsiszilárd az LMBT+ emberek "eltakarításáról" fog prédikálni...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uranista.blog.hu/api/trackback/id/tr9112122653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.