Az Uranista

LMBT+ szemmel életről, politikáról és kultúráról.

Na és ha Vona Gábor meleg?

2016. november 11. 11:21 - Nándor Imre Cseh

Kicsit ellentmondásos lesz, amiről most írok, tekintve, hogy pár bejegyzéssel korábban kifejtettem ellenérzéseimet egy lehetséges Jobbik-kormánnyal szemben. Azonban azt a lejáratókampányt látva, amit Vona Gábor, a Jobbik elnöke ellen folytatnak és annak legújabb szenzációját hallva, miszerint Vona titkon meleg, muszáj vagyok – ha nem is megvédeni – de rosszallásomat kifejezni a kormányközeli sajtóval kapcsolatban.

A mostanra kormányközelivé vált TV2 Tények című műsora a napokban megszólaltatta Terry Blacket, aki előállt a nagy hírrel: Vona Gábor titokban meleg, és 2001-2003 között rendszeresen meleg helyekre járt szórakozni. Természetesen Vona és a felesége is tagadta a dolgot, mondván, ők akkor már jegyben jártak. Ez nem is érdemelne innentől több szót, de két ok miatt mégis említésre méltónak gondolom ezt a már-már bulvárhírt:

Először is, játsszunk el a gondolattal, hogy Vona tényleg meleg. Ha így is van, Terry Black mit gondol magáról, hogy joga van ezt ország-világ elé tárnia? Nem védeni akarom Vonát, de valakit kényszeríteni a coming outra az egyik legundorítóbb dolog. Ahogy nem értettem egyet Ungár Klárával, mert megvádolta Kocsis Mátét azzal, hogy meleg, úgy Terry Blackkel sem értek egyet most, függetlenül attól, mi a véleményem a Jobbik elnökéről. Valakinek a szexuális identitása a legbensőbb magánügye és ezt az ő megkérdezése és jóváhagyása nélkül széles körben közhírré tenni, az egyik legalattomosabb dolog a világon. Egy meleg ember számára a coming out aktusa az egyik legnehezebb lépés az életében, még akkor is, ha nem közszereplőről van szó, hanem csak egy átlagos lányról, vagy fiúról, aki bevallja a szüleinek, hogy a saját nemét szereti. Aki ezt már megtette, tudja, hogy ez nem megy egyik napról a másikra és óriási elszántság kell hozzá, pláne akkor, ha valaki közszereplő és tisztában van azzal, mekkorát fog süllyedni sok ember szemében. Ezt a folyamatot nem lehet külső beavatkozással "meggyorsítani", mert ez mindenkinek a saját harca. Kényszeríteni valakit a coming outra pedig az egyik legdurvább, legkegyetlenebb dolog, amit csak el lehet követni és ha Terry Black ezt nem tudja, akkor alighanem semmit sem tud a melegekről, egyes testi dolgokat leszámítva.

szabo_krisztina_-1024x576.jpg

Vona Gábor és felesége Vona-Szabó Krisztina

A másik, még Terry Blacknél is problematikusabb dolog a kormányközeli média reakciója. Ha 2016-ban az államilag támogatott média úgy gondolja, hogy valakinek a homoszexualitása olyan dolog, ami alapján megkérdőjelezhetővé válik a szakmai (jelen esetben politikai) teljesítménye, akkor tényleg nagyon súlyos a baj. Azt a Kocsis Máté kontra Ungár Klára per óta tudjuk, hogy ma Magyarországon valakit homoszexuálisnak nevezni alkalmas arra, hogy a jó hírnevét rontsa (nem én állítom, ezt a magyar bíróság mondta ki!). De azért nem gondoltam volna, hogy valaki homoszexualitásából automatikusan annak kvalifikálatlansága következne, hisz számos remek meleg, vagy biszexuális politikus él a világon. Ha a kormányközeli médiának azonban az a célja, hogy Vonát a saját tábora szeme előtt tegye hiteltelenné (hisz valljuk be, a Jobbikos szavazók nem az LMBT+ emberekkel szembeni toleranciájukról híresek), úgy ez ránk nézve még súlyosabb, mivel a minket használnak vörös posztóként a bika szeme előtt. Utálják csak a Vonát és a többi buzit, nem kár értük.

Ami engem illet, személy szerint nem tartom túl valószínűnek, hogy Vona meleg lenne. De ha az is, nem érdekel, továbbra sem lesz a szívem csücske a magyar politikai életben – és legyünk őszinték, Ernst Röhm is meleg volt...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://uranista.blog.hu/api/trackback/id/tr2111949973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.