Az Uranista

LMBT+ szemmel életről, politikáról és kultúráról.

A Népszavazás és a melegek

2016. szeptember 28. 18:51 - Nándor Imre Cseh

Mielőtt belevágnék ebbe a posztba, le szeretném szögezni: nem akarom senkinek se előírni, hogy mit csináljon október 2.-án, én csak informatív próbálok lenni.

Hamarosan itt van október második napja, amikor piros-fehér-zöldbe borul az ország és mindenki egy emberként mutatja meg Brüsszelnek és ezeknek a szemét migránsoknak, hogy ide biza senki sem települ be! - azt hiszem valami ilyesmiről álmodozik minden Fidesz szavazó, de legfőképp Orbán Viktor. Mielőtt azonban ez az álmuk teljesülne és Te, kedves olvasó, elmennél szavazni, picit gondolj végig velem pár egyszerű dolgot:

 • Az iszlám és a melegek
  Alighanem ez szokott lenni az első számú érv, hogy miért kell a nem mellett szavazni LMBT+ emberként és nem véletlenül veszem ezt első helyre. Valljuk be, talán ez az egyetlen olyan érv, amiben van valamennyi igazság, ugyanis tudnunk kell, hogy az iszlám valóban melegellenes. Tényleg létezik a Koránban olyan passzus, miszerint a melegeket halálra kell kövezni, valamint számos iszlám országban a mai napig súlyos büntetés jár azért, ha valaki homoszexuális.
  Azonban van valami, amiről a legtöbb ember elfeledkezik ennek az érvnek a kapcsán, mégpedig az, hogy majdnem minden nagy monoteista vallás melegellenes. A zsidóktól kezdve a keresztényeken át az iszlámig mindegyik monoteista vallás szent könyve halálra ítéli a melegeket. Innentől kezdve viszont nem lehet mondani, hogy csak az iszlámmal van a baj, mert ezzel az erővel a "keresztény Európában" sem érezhetnéd magad biztonságban.
  Ami miatt viszont biztonságban vagy és nem lobognak ismét a máglyák, az az, hogy az emberek többsége nem igazán hívő már. Persze, meg van keresztelve, sőt, lehet hisz is valamennyire Istenben, de nem jár templomba, nem követi mindenben a Biblia előírásait és pláne nem egy régi könyv szerint gondolkodik a modern világról. És ugyanez az érvelés a legtöbb menekültre is igaz. Lehet, hogy ők papíron muzulmánok, de nagyjából annyira számítanak annak, mint amennyire én evangélikusnak (igazából kő ateista vagyok). Tehát, a menekültek nem feltétlenül homofóbok - akármit is mondjon a vallásuk. Legfeljebb annyi köztük a melegellenes, mint amúgy a magyarok között (gondolok itt az őshonos mélykeresztyény nagyonnagymagyarokra).


 • A menekültek anyagi helyzete
  Ezt is gyakran hallani, hogy a bevándorlók nem is a háború elől menekülnek, hanem a jólét reményében jönnek Európába. Csakhogy, ha eddig nem realizálódott volna valakiben az elmúlt évek híreiből: Szíriában háború van, sőt, a teljes Közel-Kelet forrong. Nem is kicsit. Ha háború törne ki, ki az, aki nem tenné pénzzé mindenét, pakolna és mentené a maga és a családja életét? És hozzátenném, hogy azok, akiket gyűjtőnéven migránsoknak hív mindenki, nagyobbrészt nem a slum-okból jönnek, hanem teljesen normális polgári háttérrel rendelkeznek. Van köztük pincér, boltos, orvos, mérnök, gázszerelő meg miegymás - teljesen hétköznapi emberek, akik nem szeretnének állandó rettegésben élni. Ők nem éltek rosszul mielőtt kirobbant a háború és nem is akarnak tovább maradni a szükségesnél. (Mellesleg, ezért vannak okostelefonjaik és egyéb high-tech kütyüjeik - mert nem éltek rosszul, és ezekre az eszközökre szükségük volt, hogy idáig egyáltalán eljuthassanak.)

 • A "Brüsszel egy városnyi menekültet akar betelepíteni"-legenda
  Technikailag igaz, de hadd kérdezzem meg, melyik városról beszélünk? Debrecenről vagy Pálházáról, a maga 1060 lakosával? Az igazság az, hogy az EU-s kvóta értelmében kb. 1300 menekült érkezne Magyarországra. Azaz, nem sokkal nagyobb mennyiségű ember, mint ahányan Pálházán laknak, és ez az 1300 ember lenne szétszórva az országban - így azért nem is kezelhetetlen mennyiség az az 1300.

 • Terrorveszély Magyarországon
  Mint fentebb írtam, kb. 1300 emberről beszélünk. Ha a magyar titkosszolgálatok képtelenek ennyi embert megfigyelni és szükség esetén a problémás elemeket lekapcsolni, akkor valami elementáris baj van, nem?

 • Gyűlöletkampány
  Mondjuk ki nyíltan, ami ma Magyarországon folyik, az gyűlöletkampány. Ugyanaz a műfaj, mint amivel az 1930-as években a holokauszt kezdődött, csak most a zsidók helyett a bevándorlók ellen uszítanak. Azt hiszem mindenki tudja, hogy mi történt azután a náci Németországban.
  Erre alapozva pedig hadd mondjak egy még rémisztőbb prognózist: ma a bevándorlók ellen uszít a fidesz. Holnap uszíthat akár a melegek, vagy bármilyen LMBT+ csoport ellen. Jogalapja van rá, hisz most, hogy van már "keresztényüldözés-ellenes" államtitkárságunk csak némi formalitás, hogy belőlünk csinálják meg a következő ellenségképet.
  A struccoknak, akik most a homokba dugják a fejeiket, mondván, "ugyan, mi oka lenne a kormánynak erre" a következőket felelném: a Fidesz politikájának szerves része az állandó ellenségkép. Mivel Orbán Viktor csak úgy tud kormányozni, ha a híveit és a fél országot állandósult "harcállapotban" tartja, szüksége van újabb és újabb ellenségképekre. Először volt Gyurcsány és a baloldal, utána jött Brüsszel és az EU, de volt már soron Soros György és az IMF is - most pedig a menekültek kerültek a bűnbak szerepébe. Ha viszont kifúj a bevándorlási botrány és a migrációs hullám véget ér, kelleni fog a fidesznek egy új ellenségkép. És nincs rá garancia, hogy nem mi leszünk azok, sőt, jó esély van rá, hogy "családvédelem" címszó alatt kicsit heccelnek a buzik ellen. De ugyanúgy lehet bármilyen kisebbség, aki ma Magyarország területén él.

  Ezzel zárnám most ezt a posztot. Mindenki gondolkodjon el egy kicsit azon, hogy miben vesz részt, ha nem-el szavaz, illetve, hogy egy nap az ő csoportja is lehet azokon a bizonyos kék plakátokon. Ugyanis a gyűlöletkampány pszichológiája egyszerű: ha már fel vannak korbácsolva az indulatok, elég bárkire rámutatni, és a tömeg őket foja gyűlölni és mindenért hibáztatni. És jelentem, fel vannak korbácsolva az indulatok, nem is kicsit. Innentől kezdve pedig tényleg csak azon múlik, hogy a bevándorló szót mire írják át a kék plakátokon.

  komment

  A bejegyzés trackback címe:

  https://uranista.blog.hu/api/trackback/id/tr9411747849

  Kommentek:

  A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.